Achter elke student of docent van de Utrechtse Dansacademie zit een verhaal:

Geen leven zonder dans

“Dans heeft altijd in mij gezeten. Als ik muziek hoor, ga ik bewegen. Ik kan mij een leven zonder dans niet voorstellen. Het maakt me vrolijk en ik geniet van elke minuut.”

Detailpagina2
Marie-Louise Roomer (17 jaar) uit Drimmelen zit in het tweede jaar van de Utrechtse Dansacademie. Daar volgt ze de opleiding artiest/docent dans.

“Ik krijg zulke leuke reacties als mensen horen dat ik dit doe. Ze denken dat wij hier alleen maar dansen. Maar wij krijgen op school ook gewoon vakken als Nederlands, Engels, rekenen en Burgerschap.”

Het beste
“Je merkt aan alles dat dit een kleinschalige opleiding is. Dansers zijn van nature sociaal naar elkaar toe. We hebben het samen erg gezellig. Ik vind dat de begeleiding van de docenten goed is. Ze durven als het nodig is, kritiek op ons te geven. Ze willen duidelijk het beste uit iedereen halen.Toen ik ze nodig had, waren ze er voor mij.”

Leuk
“Ik liep in het eerste jaar stage bij mijn oude dansschool H19 in Oosterhout. Mijn tweede stage was bij een productie van choreografe Leah Jacob. De trainingen waren leuk en vernieuwend. Ik heb geleerd dat er bij een productie veel meer komt kijken dan je denkt. Je moet bijvoorbeeld kostuums regelen en rekening houden met de locatie. Wij dansten in de bibliotheek van IJsselstein. Die ruimte was veel kleiner dan ik had verwacht.”

Detailpagina1

“Ik hoop dit jaar veel te leren over de dansstijlen modern, klassiek, jazz en urban- en afro-jazz. We gaan ook oefenen in het les geven. Ik hoop dat dit mij meer zelfverzekerdheid geeft als ik voor een klas moet staan.”

Over tien jaar
“Dan ben ik misschien dansdocent of een uitvoerend danseres. Waar en hoe geen idee. Ik zie wel wat er over tien jaar op mijn pad komt,”zegt Marie-Louise Roomer.