Doe er alles aan om je beste ik te laten zien

“Dansen geeft mij zo’n goed gevoel, het is zeker mijn grootste passie. Als ik muziek hoor, kan ik niet stil blijven zitten. Bij de eerste toon komt er een mooie choreografie in mij op. Ik houd van alle stijlen, van hiphop, jazz tot modern en klassiek. Op mijn vierde begon ik bij kleuterdans te swingen en dat is nooit meer veranderd. Dansen is het heerlijkste wat er is.”

Al vanaf het begin had derdejaars Maxime Hazelzet (19 jaar, Oosterhout) een goed gevoel over de Utrechtse Dansacademie. Ze koos bewust voor de brede beroepsopleiding Dansdocent en Uitvoerend danser. “Bij mijn auditie vond ik de sfeer, de school en de docenten direct fijn. Voor mij is dit een tweede thuis geworden. Hier krijg je alle vrijheid om jezelf als persoon en als danser te ontwikkelen.”

Talenten
“Ik vind dat de docenten je heel goed begeleiden. Bij de studie staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je leert in drie jaar tijd hoe het is om danser of dansdocent te zijn.  Maak daar gebruik van, want je bent aangenomen op grond van je kwaliteiten en je talenten. Hierna kun je aan de slag als danser, dansdocent of ondernemer in de dans.”

Vanuit mijn hart
“Mijn ouders waren eerst verbaasd dat ik naar een dansopleiding wilde. Maar toen ze merkten dat ik vanuit mijn hart koos, waren ze heel blij voor mij. Het is belangrijk dat je een studie doet die je leuk vindt. Ook kies je zelf je stages. Ik heb les gegeven bij mijn oude dansschool De Dansfabriek in Oosterhout. Daar gaf ik hiphop en jazz aan kinderen. Mijn andere stages waren onder andere als danser in een project van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Dit schooljaar vlog ik voor onze dansopleiding bij de grote evenementen, audities, excursies en op normale schooldagen. Dan zie je wat ons bezighoudt.”

Over tien jaar
“Dan heb ik een HBO-diploma van de dansopleiding in Tilburg of Amsterdam als uitvoerend danser. Dat kan, maar dan moet ik eerst auditie doen. Als dat niet lukt, ga ik door met een andere HBO-studie. Over tien jaar heb ik een eigen dansschool. Daar wil ik kinderen inspireren en mijn liefde en kennis over de dans overdragen. Ik vertel ze dan dat je vooral jezelf moet blijven. Jaag je dromen na, doe altijd je uiterste best en zoek jouw weg in het leven.” vertelt Maxime Hazelzet.