Utrechtse Dansacademie presenteert de eindvoorstelling 2017 ‘Hollandsche Nieuwe’

Kom jij ook op 28 of 29 juni naar theater De Kom in Nieuwegein? ‘Hollandsche Nieuwe’ van de Utrechtse Dansacademie is een kleurrijke dansvoorstelling. De Utrechtse Dansacademie haalt alle talenten uit de kast om dans op z’n mooist te laten zien.  

Vergeten kunst
De voorstelling ‘Hollandsche Nieuwe’ verwijst naar Hollandse artiesten en kunstenaars van vroeger. De choreografen werkten samen om Nederlandse kunst en cultuur op een dansante manier in een nieuw jasje te steken. Van Mondriaan naar de Jeugd van Tegenwoordig en van de boer naar de haring.

Knipoog
“Dit is kunst met een knipoog, gemaakt vanuit pure passie. Maar er is ook aandacht voor een maatschappelijk thema als verstedelijking van het platteland. Onze eindvoorstelling is met liefde voor Nederland gemaakt, vertelt Maartje Terpstra – van Lanen, programma-manager bij de Utrechtse Dansacademie.

Vers uit de studio
Het avondvullend programma is gevuld met choreografieën van talenten uit eigen huis, onder wie Ester Prijs, Iris Houtgast, Bart Sluis, Redouan Hergelink, Kevin Gumbs en Maartje Terpstra – van Lanen. Het programma wordt gepresenteerd door Ruben van Lent. Er doen dit jaar in totaal 65 studenten aan de twee avondvoorstellingen mee. Zij zijn nu hard aan het trainen om een dynamisch resultaat op het podium neer te zetten. “In de voorstelling zitten dansstijlen zoals klassiek, modern,  jazz en urban. Hollandsche Nieuwe: vers uit de studio, zo op het toneel. Kom kijken en geniet van een verrassend avondje uit.

Reserveren
De voorstellingen beginnen om 20.15 uur in theater De Kom, Stadsplein 6 in Nieuwegein. Kaarten zijn contant aan de kassa te koop voor €12,- of te reserveren via: info@utrechtsedansacademie.nl.

De zaal is op beide dagen geopend vanaf 20.00 uur.